След като страните от Европейския съюз се споразумяха за осмия пакет

...
След като страните от Европейския съюз се споразумяха за осмия пакет
Коментари Харесай

Санкциите на ЕС срещу Русия вече възлизат на 123 млрд. евро

След като страните от Европейския съюз се споразумяха за осмия пакет от санкции срещу Русия, цената на всички търговски ограничавания възлиза на към 123 милиарда евро, изчислява Европейската комисия.

Тази сума се равнява на 40% от общия оборот на артикули и услуги сред Москва и Европейски Съюз за 2021 година

Уточнява се, че под тази сума Европейска комисия схваща размера на двустранната търговия сред Русия и страните от Европейски Съюз, който е съществувал през предходната година, само че в този момент е неосъществим заради формалните наказания.

Очакванията на Европейска комисия са, че новите наказания ще обиден съветския импорт в Съюза на стойност 7 милиарда евро. Ограниченията върху доставките от Русия се правят оценка общо на близо 90 милиарда евро.

Отбелязва се, че преди новия кръг от наказания Европейската комисия е оценявала размера на рестрикциите върху износа на артикули и технологии за Русия на 24,8 милиарда евро, а в този момент - на съвсем 30 милиарда евро.

Европейска комисия добавя и че загубите в резултат на ембаргото върху износа на услуги от блока за Русия възлизат на 3 милиарда евро.

Миналата седмица страните членки на Европейски Съюз реализираха единодушие по осмия пакет от наказания. В него се планува удължение на периода на персоналните наказания, както и въвеждане на възбрана за превозване на нефт до трети страни по море на цена, надвишаваща към момента неустановена граница. Мярката ще влезе в действие от декември, а за петролните артикули - от февруари следващата година.

Ограничения ще се ползват и за вноса на подготвени стоманени артикули, машини, транспортни средства, химикали и материали за произвеждане на бижута, които не са направени от злато.

Забранява се и даването на консултантски, правни и ИТ услуги на съветски сдружения, износът за Русия на електронни съставни елементи, подобаващи за оръжия, и механически артикули, употребявани в авиацията, както и даването на онлайн портфейли за криптовалута на съветски физически и юридически лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР